O KOMPANIJI KONICA MINOLTA

 

Naše vrednosti

Sledećih šest vrednosti predstavlja suštinu naših najdubljih uverenja, našu nasleđenu DNK i određuju kako se bavimo poslom i stvaramo čvrste veze sa svim našim partnerima. Simbolišu ono za šta se zalažemo i upravljaju donošenjem odluka

Naša istorija

Integracijom svetskih kompanija Konica i Minolta 2003. godine formirana je nova korporacija pod nazivom Konica Minolta Holdings, Inc. sa sedištem u Tokiju. Danas Konica Minolta širom sveta ima preko 30.000 zaposlenih i vodeći je proizvođač opreme za izradu kancelarijskih dokumenata.

Konica Minolta teži ka tome da ponudi proizvode, usluge i rešenja za sve oblasti procesuiranja dokumenata i slika u digitalnoj formi. Pri tome je posebna pažnja posvećena menadžmentu dokumenata i poslovnim rešenjima kako u kancelarijskim uslovima, tako i u uslovima proizvodnje. Konica Minolta se danas naročito ponosi uređajima koji procesuiraju dokumente u boji, ali i svojim tehnološki posebnim i naprednim repromaterijalom koji omogućava najviši kvalitet i izrazite uštede pri samoj izradi dokumenata.

Konica Minolta u Srbiji je predstavljena preko svoje firme Konica Minolta poslovna rešenja SE d.o.o. koja radi od početka 2008. godine i koja posluje kao sastavni deo koncerna Konica Minolta. Pre toga je Konica Minolta u Srbiji bila zastupljena preko svog predstavništva.

Sa novim imenom i dosadašnjim iskustvom, sa zadovoljstvom, nastavljamo sve aktivnosti neophodne za kvalitetan tržišni nastup i odnos sa korisnicima – promocija, uvoz, nabavka i prodaja opreme i repromaterijala, tehnička podrška, obuka…

Verujemo da je ovo prilika da svoje kancelarijsko poslovanje u segmentu izrade dokumenata osvežite savremenom tehnologijom, a Konica Minolta SE je spremna da sve svoje uvažene korisnike prati kao dobar poslovni partner.

 

Naša Istorija

Otkrijte sve poslovne tehnologije kompanije Konica Minolta

 

Kancelarijske usluge

Poslovi nailaze na različite izazove poput smanjivanja troškova rada i upravljanja dok se u isto vreme suočavaju sa procesima koji zahtevaju dosta papirologije kao što su efikasno skupljanje, deljenje i arhiviranje. 

Kompanija Konica Minolta, kao vodeći dobavljač servisnih usluga, nudi IT rešenja visokog kvaliteta na nivou korporacije koja pomažu da vaša organizacija transformiše svoj radni proces. Naš profesionalni portfolio ide od optimizacije poslovnog procesa i usluga za upravljanje dokumentima do višefunkcionalnih perifernih uređaja. 

 

Komercijalno i industrijsko štampanje

Komercijalno i korporativno interno štampanje, usluge profesionalnog štampanja i industrijsko inkdžet štampanje dosta su napredovali naročito kada se radi o digitalnim sistemima štampanja koji mogu da štampaju male serije i promenjive podatke.
Kompanija Konica Minolta nudi najnovija rešenja za štampanje, možete da birate među širokim opsegom naših sistema štampanja, usluga i snabdevanja da bismo vam pomogli da bolje upravljate svojim poslovnim zahtevima.

Što se tiče profesionalnog inkdžet štampanja, obezbeđujemo širok spektar industrijskih inkdžet proizvoda kao što su inkdžet glave za štampanje, inkdžet štampači za tekstil i inkdžet jedinice za štampanje nalepnica. 

 

Optički sistemi za industrijsku upotrebu

Kada se radi o optičkoj tehnologiji, kompanija Konica Minolta je poznata po razvoju i proizvodnji kamera i sočiva na primer za digitalne bioskopske projektore ili sočiva za Blu-ray diskove.

Takođe nudimo optičke merne instrumente koji se koriste za izvore svetla (LED, OLED) i kontrolu kvaliteta uređaja za osvetljenje, unutrašnje ambijentalno osvetljenje kao i merenje boje i osvetljenja ekrana pametnih telefona, TV ekrana i boja delova za automobile.

Jedno od naših istaknutijih postignuća u zdravstvenom sektoru je razvoj merača pulsa koji meri nivo kiseonika u arterijskoj krvi i brzinu pulsa i tako uklanja potrebu za vađenjem krvi. 

 

Funkcionalni materijali

Kompanija Konica Minolta proizvodi širok spektar filmova za razne sektore kao što su automobilska industrija, građevinarstvo i arhitektura, tehnologija i kinematografija. Naši fini filmovi nude zaštitu, toplotnu izolaciju, vodootpornost, polarizaciju, osvetljenost i druge funkcije posebne za svaku industriju. Na primer, razvijamo izuzetno reflektivne filmove za ogledala koji se koriste u gradnji ogledala za upotrebu obnovljivih izvora energije i funkcionalne filmove za građevinarstvo i prozore automobila koji osiguravaju energetsku efikasnost. 

Dodatno, kompanija Konica Minolta razvila je najefikasniji ekran (139 lm/W) sa organskom svetlećom diodom (Organic Light Emitting Diode) (OLED) na svetu i postala prva kompanija u svetu koja je počela masovnu proizvodnju fleksibilnih OLED ekrana zasnovanih na supstratu plastike, belih i sa podešavanjem boje. 

 

Zdravstvo

Deo za zdravstvo kompanije Konica Minolta obezbeđuje rešenja za digitalnu radiografiju i ultrazvuk, upravljanje podacima integrisane dijagnostike i medicinska IT sistemska rešenja za bolnice i klinike. U poređenju sa rendgenskim aparatom, digitalna radiografija (DR) ne samo da smanjuje izloženost zračenju rendgena za pacijente, nego može i da prikaže slike visoke rezolucije odmah nakon skeniranja. 

Dodatno, kompanija Konica Minolta obezbedila je prve u svetu digitalne rendgenske sisteme za mamografiju koji koriste tehnologiju faznog kontrasta i tako obezbeđuju kvalitet slike kombinujući visoku izoštrenost i granularnost uz upotrebu računarski potpomognute detekcije senki koja ukazuje na moguće lezije raka dojke. 

 

Ostali poslovi

Kompanija Konica Minolta razvija rešenja za povezane tehnologije za planetarijume u Japanu od 1958 godine. Pošto je usvojila i preradila brojne tehnologije na ovom polju tokom godina, kompanija Konica Minolta odgovara potrebama tehničara u planetarijumima širom Japana koji su zainteresovani za upotrebu filmova pod kupolom, računarske grafike, video projekcija i multimedijalnih strategija. 

Kao dodatak svom delovanju u Japanu, kompanija Konica Minolta počela je da proširuje marketinške aktivnosti i na ostatak Azije.