Univerzalni dizajn i pristupačnost

Unapređena pristupačnost

Unapređena pristupačnost
  1. Pristup s prednje strane olakšava svakom korisniku da dopuni papir ili zameni kertridže sa tonerom bez muke; velike ručke olakšavaju hvatanje i rukovanje.
  2. Ergonomska ležišta za papir mogu se izvući uz minimalni napor, a ručke mogu da se uhvate odozgo i odozdo.
  3. Veliki ekrani osetljivi na dodir mogu da se nagnu pod bilo kojim uglom pomoću ručke koja se nalazi ispod table.
  4. Funkcija slobodnog zaustavljanja smanjuje fizički napor koji je potreban za podizanje automatskog ulagača dokumenata, čak i dok sedite; ovo je dodatno olakšano opcionom „pomoćnom ručkom“.
  5. Besplatno preuzimanje aplikacije (bizhub Remote Access) omogućava rukovanje ekranom sa Apple ili Android pametnog telefona ili tableta.

Unapređena pristupačnost i vidljivost za korisnike

Konica Minolta proizvodi uređaje koji su pristupačni svakome – bez obzira na njihove godine, iskustvo, veličinu tela ili posebne potrebe. Zahvaljujući univerzalnom dizajnu, komande naših uređaja su na dohvat ruke, jednostavne za korišćenje i logičnih dizajna i praktičnosti, zbog čega mogu lako da ih koriste osobe sa fizičkim hendikepom ili oštećenog vida. Smernice za univerzalni dizajn kompanije Konica Minolta zasnovane su na Principu univerzalnog dizajna koji je osmislio i razvio Centar za univerzalni dizajn sa Državnog univerziteta Severne Karoline.

poboljšana vidljivost

poboljšana vidljivost
  1. Veliki ekran osetljiv na dodir sa logičnom strukturom Lako se koristi i poseduje znakove koji mogu da se uvećaju do 16 puta da bi se poboljšala čitljivost.
  2. Glasovno navođenje Ugrađeno glasovno navođenje objašnjava funkcije i glasovne komande; jačina zvuka i brzina ovog glasa može se prilagoditi da odgovara individualnim potrebama korisnika.
  3. Kontrastne boje Tamnosiva pozadina i svetle, postojane boje, naročito za tastere koji se često koriste, čine postupak upotrebe bržim, lakšim i preciznijim.
  4. Svetlonarandžasti i plavi LED indikatori Jasno su vidljivi; jednostavan raspored ne zahteva prethodno iskustvo ili posebne veštine da biste počeli sa radom.
  5. Kodiranje bojama Identifikuje slične radnje i jasno ukazuje na ključne delove mašine, izbegavajući potencijalnu opasnost po korisnika.

Brošura univerzalnog dizajna

Jednostavnost upotrebe - za svakoga

Preuzmite brošuru o univerzalnom dizajnu