Zašto je strateška bezbednost jedina bezbednost

 

Digitalizacija je donela današnjim kompanijama širok opseg novih pogodnosti koje ne bi bile moguće pre samo nekoliko decenija. Digitalne mere imaju moć da povećaju produktivnost kompanije, smanje njene troškove, poboljšaju kvalitet proizvoda i usluga, i još mnogo štošta.

Međutim, ova digitalizacija je mač sa dve oštrice. Kompanije su takođe primorane da obezbede svoje IT okruženje više nego ikada ranije, a izazovi koji se pojavljuju iz godine u godinu rastu zbog složenosti i rastućeg obima sistema i ruta napada. Mala i srednja preduzeća (Small and medium-sized businesses, SMB) su posebno pogođeni sajber napadima, a sve više kompanija i organizacija postaju žrtva IT napada. U savremenom poslovnom svetu nije važno da li ste multinacionalno ili malo preduzeće: pitanje više nije da li ćete biti napadnuti, koliko i kada.

Da li je vaša kompanija efikasno zaštićena? Da biste efikasno zaštitili vašu kompaniju, moraćete da strateški pristupite IT bezbednosti. U nedostatku takvog pristupa kompanijama će nedostajati potrebna transparentnost i brzina reakcije u slučaju napada i biće nespremne za hitne slučajeve. S druge strane, strateški pristup znači efektivno povećanje bezbednosti uz odgovarajuće mere.

Međutim, razvijanje takvih precizno prilagođenih strategija neće samo stvoriti potrebnu zaštitu za vašu kompaniju; već će smanjiti i vaše troškove tako što će obezbediti da jedina rešenja koja koristite budu ona koja su vam zaista potrebna. Zato se zapitajte: da li je vaša kompanija zaista spremna za kontinuiranu revoluciju - dobru i lošu - svi prolazimo kroz digitalizaciju?
 Ako želite da se pobrinete da je vaša kompanija potpuno bezbedna, onda je Konica Minolta partner za vas. Stručnost kompanije i ogromno iskustvo znači da ona može pribaviti jedinstven pregled svih relevantnih aktivnosti klijenata („rešenja od 360 stepeni“). Kada definišete rešenje koje je pravo za vas, naši stručnjaci za bezbednost štampača, video nadzor, IT bezbednost i bezbednost podataka analiziraće vaše bezbednosne zahteve i raditi sa vama na dizajniranju koncepta za vašu potpunu bezbednost.
 

Četiri oblasti bezbednosti u Konica Minolti

„Što više možete da uradite sa tim, to će vam više pomoći.“ U ovoj epohi sve složenijih IT struktura i sveobuhvatne digitalizacije vaših aktivnosti i podataka, kompanije svih oblika i veličina postaju sve jače i efikasnije - ali i daleko podložnije sajber napadima u obliku trojanaca, modifikatora pretraživača, softverskih paketa i drugih zlonamernih softvera koji su sposobni za ulazak u naše sisteme koristeći širok opseg novih i nepoznatih ruta.

Nedavno istraživanje pokazalo je da je prosečan trošak jednog napada zlonamernog softvera na kompaniju sada prešao 2,4 miliona dolara. Ukupna potrošnja kompanija u pogledu informacione bezbednosti porasla je sa 102 milijarde na 124 milijarde dolara samo u poslednje dve godine i izgleda da će nastaviti da raste. Dakle, da li je vaša kompanija u opasnosti?

Nažalost, odgovor je verovatno glasno „da“. Skoro tri četvrtine (74%) kompanija ispitanih u nedavnoj studiji izjavilo je da ima preko 1.000 osetljivih datoteka, 21% dosadašnjih datoteka nije zaštićeno ni na koji način, i - šokantno - 41% kompanija je izjavilo da imaju više od 1.000 potpuno nezaštićenih poverljivih datoteka (uključujući brojeve kreditnih kartica i zdravstvenih kartona).

Ali, postoji nada. Integrisanje adekvatnih i prilagođenih mera da biste efikasno zaštitili vašu organizaciju je lakše nego što mislite.

Kao inovativni dobavljač IT usluga i partner, Konica Minolta nudi sveobuhvatni bezbednosni koncept od 360 stepeni koji pokriva sve relevantne oblasti, od IT bezbednosti i konsaltinga u oblasti bezbednosti informacija, preko bezbednosti za višefunkcionalne sisteme za štampanje i video nadzor. To znači da ćete dobiti sva bezbednosna rešenja iz jednog izvora - od IT bezbednosti, konsaltinga u oblasti bezbednosti informacija, bezbednosti štampača do  video nadzora.

 

IT bezbednost

IT okruženja postaju sve složenija, granice nestaju i rizik od mogućih napada raste. Pošto postaje jasno da sama tehnologija više ne pruža adekvatan nivo zaštite, a interakcija između ljudi, procesa i tehnologije postaje neophodnija nego ikada, radimo zajedno sa vama na razvoju strateškog pristupa koji je osmišljen da vam pruži dodatnu vrednost, transparentnost, održivost i neverovatnu brzinu odgovora.
 

Konstalting o bezbednosti informacija

Potrebe kompanija danas postaju zahtevnije svake godine kada je reč o bezbednosti informacija i zaštiti podataka. Upotreba vrhunskih IT bezbednosnih mera je takođe implementirana u evropske zakone, naročito Uredba o opštoj zaštiti podataka  ili GDPR prošle godine, a bezbednost informacija postala je glavna tema klijentima u svim industrijama tokom protekle decenije. Konica Minolta se konsultuje sa klijentima širom sveta u vezi sa izazovima koji se odnose na bezbednost informacija.

Bezbednost štampača

Današnji višefunkcionalni štampači (MFP) ne mogu „samo“ da štampaju, da kopiraju, da šalju faks i da skeniraju dokumente, već i da uštede vreme korisnicima i da u velikoj meri povećaju produktivnost na širok opseg različitih načina. Međutim, MFP štampači sve više postaju fokus hakerskih napada, čiji se broj povećava i postaju sve sofisticiraniji. U ovim napadima se često koriste ulazna „vrata“ koje su kompanijama ranije bile nepoznate u svojim konceptima bezbednosti - kao što su MFP štampači. Stoga je veoma važno uzeti u obzir MFP štampače prilikom pregledanja strategije bezbednosti vaše kompanije.

Video nadzor

Kompanije mogu da koriste sisteme za video nadzor kako bi postigle veću bezbednost na radnom mestu i u prostorijama, zgradama, proizvodnim prostorima i negde drugde. Jedna od praktičnih funkcija najnovije generacije mrežnih kamera je da se one mogu direktno povezati sa mrežom kompanije, omogućavajući da se koristi postojeća infrastruktura i da se kamere kontrolišu putem daljinskog pristupa.

Svojim ogromnim iskustvom u IT bezbednosti i video nadzoru Konica Minolta je partner koji vam je potreban za dizajniranje, implementaciju i upravljanje bezbednosnim rešenjima koja su prihvatljiva za vas i vaše klijente, te za implementaciju celokupnog sistema za video nadzor koji će pouzdano i sveobuhvatno zaštititi vašu organizaciju.

Bezbednost bez žrtvovanja

Preuzmite brošuru

Kontaktirajte nas

Konica Minolta ozbiljno shvata sigurnost podataka i uređaja. Ako imate bilo kakvih nedoumica ili problema vezanih za naše uređaje, molimo vas da se ne ustručavate da nas kontaktirate