Zdravlje i bezbednost

Inteligentni IP video sistemi odgovaraju na izazove u zdravstvenim ustanovama

Inteligentni video


Kao lokacije, zdravstvene ustanove, poput bolnica i hirurških klinika, predstavljaju značajne izazove za menadžere bezbednosti. Često obuhvataju širok opseg različitih aktivnosti – uključujući tretmane koji spasavaju živote – koje je potrebno obavljati brzo, uz garantovanje stalne zaštite pacijenata, zaposlenih i imovine. Inteligentna rešenja za video bezbednost pružaju bolju bezbednost za zaposlene, objekte i okolne oblasti. Opcije? Inteligentni video nadzor, bežični sistemi bezbednosnih kamera, kamere za detekciju pokreta i još toga – Konica Minolta i MOBOTIX, pružaju neograničene mogućnosti.

Saradnja između kompanija Konica Minolta i MOBOTIX pruža inteligentna rešenja za video bezbednost koja automatski analiziraju video slike i snimaju samo kada se aktivira unapred definisani alarm. Mogućnosti praćenja idu od jednostavnih pokreta i analize zvuka do složenijih zadataka poput detekcije manipulisanja kamerom, brojanja osoba i definisanja virtuelnih ograda. IT video sistemi mogu čak i da filtriraju video materijal i određene podatke iz strimova podataka, pa da integrišu taj materijal kako bi se obezbedila bolja nega pacijenata, optimizovala bezbednost kritičnih objekata, analizirali procesi u urgentnom centru i još toga.

Konica Minolta i MOBOTIX

Konica Minolta i MOBOTIX

MOBOTIX inteligentni video sistemi

MOBOTIX inteligentni video sistemi, sa decentralizovanom arhitekturom, pokazali su se kao veoma efektivno sredstvo za garantovanje bezbednosti objekata. Uz tradicionalni video nadzor, MOBOTIX koristi pametne senzore koji omogućavaju detekciju širokog opsega pokreta, kao što je osoba koja napušta prostoriju ili ustaje iz kreveta noću, kao i koliko puta je uključeno svetlo, kontrolisanje toplote i temperature u prostoriji i još toga. Informacije sa biomedicinskih senzora i uređaja takođe mogu da se snimaju i prikazuju u realnom vremenu kako bi osoblje uvek imalo najnovije informacije.

Hardver
hardware icon
Nove perspektive u zdravstvenoj zaštiti

c26 Indoor 360° je najmanji i najlakši kompletni hemisferni video sistem za instalaciju na plafon u zatvorenom koji je kompanija MOBOTIX ikada razvila. Uz težinu od 200 grama, uređaj ima prečnik od samo 12 centimetara. c26 može brzo i lako da se instalira i ima funkcije poput senzora za dan i noć od 6 MP osetljivog na svetlo i alatke za analiziranje ponašanja MxAnalytics.

Softver
software icon
Konica Minolta softverski proizvodi

Istražite bezbrojne načine na koje softverski proizvodi kompanije Konica Minolta mogu da unaprede vaše operacije. Konica Minolta rešava probleme vaše kompanije, prilagođava se različitim stilovima rada i nudi softverska rešenja koja odgovaraju na potrebe vaše branše. Stalnim davanjem prioriteta vašim potrebama, Konica Minolta odgovara na softverske zahteve čak i najzahtevnijih globalnih organizacija. Korišćenje ovog sistema omogućava vam da kontrolišete troškove za svaki odštampani i kopirani otisak, da kreirate napredne bezbednosne mere kako biste bili sigurni da osetljivi dokumenti neće doći do neovlašćenih osoba i još toga.

Usluge
service icon
Uvek vama na usluzi

Naše iskusno i obrazovano specijalizovano osoblje odgovoriće na sva vaša pitanja i pokazati vam kako da koristite proizvod. Naše usluge rade vama u koristi, u okviru sistema podrške osmišljenog tako da garantuje da ćete vi i vaša kompanija moći u potpunosti da iskoristite rešenja. Nudimo asortiman različitih usluga, uključujući optimizovane usluge štampe u kombinaciji sa konsultacijama; implementaciju hardvera i softvera; upravljanje radnim procesom radi smanjivanja potrošnje na dokumente; i pametne bezbednosne usluge za zaštitu vašeg poslovanja.

Ključne karakteristike

Inteligentna rešenja za video bezbednost kompanija Konica Minolta i MOBOTIX pružaju vrhunski neprestani nadzor za zaštitu zaposlenih, pacijenata i materijalnih sredstava. Kompanija MOBOTIX je pionir na polju samostalnih inteligentih IP video sistema i kreirala je prve IP kamere koje ne zahtevaju nikakav centralni računar niti softver. Ove decentralizovane inteligentne funkcije u kameri omogućavaju vam da pravite isplative bezbednosne sisteme koji omogućavaju automatsko snimanje videa.


Kontrola pristupa takođe je od ključne važnosti. Možete da kontrolišete ko ulazi i izlazi iz objekta instaliranjem kamera blizu ulaza. Funkcije poput alarma za ograničenu oblast pokazale su se kao izuzetno korisne. Inteligentne mere pružaju izuzetno efektivno odvraćanje, uključujući dvosmerni audio, kontrolu svetla, alarme i obaveštenja. Načini primene sa senzornim ulazima omogućavaju trenutno praćenje udaljene scene, što je savršeno za zaštitu imovine i analiziranje ponašanja pomoću mera, kao što su brojanje osoba i praćenje pokreta. MOBOTIX termografija takođe može rano da detektuje požare ili pregrejane uređaje, uz automatsko aktiviranje alarma.


Zahvaljujući noćnoj tehnologiji od 6 MP, MOBOTIX kamere mogu da snimaju objekte koji se brzo kreću u uslovima slabog osvetljenja, kao što je mesečina. Hemisferna tehnologija kamera od 360° omogućava vam da obezbedite celu prostoriju, bez mrtvih uglova i uz virtuelni zum. Da biste sprečili lažne alarme, MOBOTIX video nadzor je opremljen tehnologijom koja može da detektuje kretanje čak i u najekstremnijim uslovima, dok MxActivity senzor smanjuje broj lažnih alarma do 90%.


MOBOTIX pruža brojne druge prednosti osim ovih, uključujući: 

  • Efikasni, optimizovani MxPEG bezbednosni video kodek 
  • Nema potrebe za podržavanjem zahvaljujući kućištu ojačanom fiberglasom i nepostojanju pokretnih delova 
  • Ekološki IP video – MOBOTIX dizajn male sage štedi energiju

   

   

Touch feature icon

Poruke o alarmima

Ikona funkcije upotrebljivosti

Automatska detekcija događaja

Copy feature icon

Direktni Network Attached Storage (NAS)

Ikona funkcije tehnologije

Povezivanje sa telefonom

Customization feature icon

Daljinska funkcija

Mobility feature icon

Dvosmerni audio sa VoIP porukama

Ikona funkcije tehnologije

Analiziranje videa

Improving Healthcare Workflows - download the brochure here:

Download now

Your security is our concern. Discover the vast opportunities intelligent video security innovations from Konica Minolta and MOBOTIX have to offer. Contact us and find out how innovative solutions such as automatic event detection, alarm messaging, video analysis and two-way audio with VoIP messaging can help you keep people and facilities safe.