Transport i mobilnost

Održavajte stalni rast poslovanja

Bezbednost u pokretu – zašto nadzor pomoću kamera funkcioniše u mrežama javnog prevoza


Da li se osećate bezbedno dok putujete javnim prevozom ili radite u njemu kasno noću? Svakako bi trebalo – zbog toga inteligentni sistemi za video nadzor, kao što su oni kompanije MOBOTIX, predstavljaju tako pametan dodatak modernim mrežama prevoza, uz podsticanje veće mobilnosti i pružanja osećaja bezbrižnosti putnicima i zaposlenima.

Naravno, uvek je postojala potreba za zaštitom putnika u sistemu javnog prevoza u gradovima – u samim vozilima i u područjima stanica. 


Međutim, u poslednjoj dekadi, kako incidenti terorizma, kriminala, krađe i vandalizma postaju češći, a vladina regulativa rigoroznija kao odgovor na to, evoluirali su izazovi sa kojima se suočavaju oni koji upravljaju takvim sistemima, uz ogroman porast potražnje za bezbednosnim sistemima. 


Prednosti instalacije nadzora pomoću kamera u sistemima javnog prevoza su ogromne. Održavaju bezbednost putnika i zaposlenih, uz glatko funkcionisanje mreža non-stop. Bežični sistemi za nadzor čine da se građani osećaju bezbednije, podstiču mobilnost i sprečavaju vandalizam i kriminal. Putnicima takođe pružaju viši stepen bezbednosti pri korišćenju sistema, naročito po mraku. 


Sistemi kamera za nadzor mogu diskretno da se pozicioniraju, a robusni su i pouzdani. Pogodni su za korišćenje u zatvorenom i na otvorenom, u svim vrstama vozila, platformi, čekaonica ili javnim prostora, pri svim brzinama i vremenskim uslovima.  


MOBOTIX kamere se proizvode u Nemačkoj i pružaju garantovani kvalitet i tehničku pouzdanost, kao i maksimalno pokrivanje sa minimalnim brojem kamera zahvaljujući korišćenju hemisferne tehnologije. Zbog svega navedenog zahtevaju manje održavanja i pružaju brži povraćaj investicije.

Rešenja

Rešenja


Hardver
hardware icon
Mnogo više od standardnog rešenja

MOBOTIX kamere mogu da se koriste na mnogo različitih načina u modernoj organizaciji, a poznate su po izvanrednoj pouzdanosti. Kamere pružaju vrhunsku energetsku efikasnost i neverovatnu preciznost: samo jedna kamera može diskretno da pokriva ogromnu oblast, bez mrtvih uglova.

Softver
software icon
Sistem za upravljanje videom (VMS) – sve iz jednog izvora

VMS je omogućen intuitivnim i fleksibilnim MOBOTIX softverskim rešenjem za upravljanje videom, analiziranjem videa i kontrolom uređaja. Nema potrebe za serverom za upravljanje, pošto su sve inteligentne funkcije ugrađene (VMS/ugrađena video analitika)

Usluge
service icon
Savršen sveobuhvatni sistem

Pružamo podršku u svim fazama procesa, pa garantujemo da ćete dobiti sveobuhvatan koncept bezbednosnih rešenja prilagođen vašoj organizaciji. Započinjemo detaljnim konsultacijama – što uključuje pregled i analizu lokacije – pa se posvećujemo specifičnim potrebama vaše kompanije, uz optimizaciju i unapređivanje kompletne video infrastrukture. Odgovarajući pristupupravljanju projektom uključuje profesionalnu instalaciju, praćenu uslugama daljinskog monitoringa radi kontrole IT infrastrukture i mrežnog statusa, kao i održavanje radi garantovanja nesmetanog rada sistema za video bezbednost.

Pouzdana video rešenja prilagođena za transport

Robusnost fotoaparata, hemisferička tehnologija i decentralizovano upravljanje slikama i događajima čine MOBOTIKS logičnim izborom za bezbednost mobilnih uređaja.

Preuzmite Brošuru

Da biste saznali više, samo kliknite na Kontaktirajte nas, a naš tim stručnjaka će vas rado voditi kroz ceo proces - od odabira najboljeg rešenja do primene najnovije tehnologije koju Konica Minolta i MOBOTIKS mogu da ponude.