Konsalting o bezbednosti informacija

Zapitajte se: da li je vaša kompanija bezbedna? Šta ste spremni da uradite da biste je zaštitili?

Povećajte zaštitu podataka – i maksimalno smanjite rizike po poslovanje


Kada su u pitanju bezbednost informacija i zaštita podataka, zahtevi koji se u današnje vreme postavljaju kompanijama svake godine postaju sve izazovniji. Korišćenje vrhunske IT bezbednosti implementirano je u suštinu evropskih zakona, kao što je Opšta uredba o zaštiti podataka Evropske unije. Zajedno sa zakonom o IT bezbednosti i kritičnom infrastrukturom, bezbednost informacija je važno pitanje za naše klijente već duži niz godina. Rukovodstva u kompanijama su odgovorna za ta pitanja, dok međunarodni standardi, kao što je ISO 27001 ff. definišu način implementiranja zahteva. Svi ti sistemi za upravljanje (sistem za upravljanje bezbednošću informacija, upravljanje u kriznim situacijama, upravljanje zaštitom podataka itd.) zasnovani su na upravljanju rizikom.

Zahtevi u vezi sa upravljanjem postaju sve složeniji, granice između pojedinačnih problema blede, a nivo pretnji se postepeno povećava kao direktan rezultata toga. Naravno, verovatno vam ne govorimo ništa što već ne znate. Ali to su razlozi iz kojih smo pre mnogo godina počeli da analiziramo svoj opšti pristup zaštiti informacija klijenata.

Sama tehnologija više ne može da ponudi odgovarajući nivo zaštite. Potreban je – danas više nego ikada pre – spoj između ljudi, procesa i tehnologije. IT bezbednost je osnovna poslovna aktivnost našeg tima više od 18 godina. Koristeći ovo iskustvo, sarađujemo sa vama na kreiranju strateškog pristupa koji vam pruža dodatu vrednost, transparentnost i održivost, uz kratko vreme odziva.

Koje vrste kompanijskih informacija vredi zaštititi? Da li vi i vaše kolege znate za ove informacije – i da li ste definisali odgovarajuće mere bezbednosti u skladu sa nivoom zaštite? Da li ste već implementirali koncept bezbednosti informacija i IT smernice povezane sa tim konceptom, odnosno da li ste napravili priručnik za krizne situacije? 
Ta i slična pitanja ubrzano postaju problem za kompanije svih vrsta. Računovodstvene agencije i banke nisu više jedine organizacije koje ih traže.

Primenom našeg holističkog pristupa za IT bezbednost i bezbednost informacija, sa zadovoljstvom ćemo vam pružiti podršku u prevazilaženju tih izazova, uz široki opseg različitih konsultantnskih paketa. Oni idu od pojedinačnih analiza, kao što je „Top 10 preporuka za IT bezbednost“ do podrške za složene projekte tokom implementiranja sistema za upravljanje. Takođe ćemo sa zadovoljstvom preuzeti ulogu spoljnog rukovodioca bezbednošću informacija ili službenika za IT bezbednost. Takođe smo spremni da vam pomognemo u pogledu obuke, u vidu podučavanja ili kao deo sesija obuke usredsređenih na IT i bezbednost informacija, kao i na zaštitu podataka.


Funkcije

Pružamo mnoštvo analiza, brzih provera, implementacija i stalnih poboljšanja, kao i provere spremnosti za sledeće probleme:

   

   

Customization feature icon

BCM i ITSCM

GDPR Icon

Opšta uredba o zaštiti podataka Evropske unije

Ikona funkcije kvaliteta

ISMS (ISO 27001 i BSI IT osnovna zaštita)

Trophy Cup Icon

IT bezbednost u vašoj kompaniji

Monitor Rocket Icon

Upravljanje rizikom