Mobotix Inteligentna Video Rešenja

Inteligencija putem optike i podataka

Pametna rešenja za efikasno nadgledanje i sigurnost - zaštitu vaših ljudi, objekata i infrastrukture


Inteligentna rešenja za video i podatke kompanije Konica Minolta kombinuju vizuelne, termičke, zvučne i senzorske podatke kako bi bolje zaštitila bilo koje okruženje. S reputacijom da su najmoćniji fotoaparati u industriji, ovi visoko izdržljivi uređaji koji omogućavaju IoT pružaju izvanredan kvalitet slike i analize podataka.

Razvijeni  u skladu sa sigurnosnim izazovima u stvarnom svetu i kombinacijom umreženog hardvera, softvera i usluga, nude niz inteligentnih video rešenja optimizovanih za udaljene aplikacije i tehnologiju zasnovanu na oblaku. Jednostavno rečeno, naša rešenja su računari sa sočivima, koji rade inteligentno i sa ugrađenim kapacitetima za skladištenje.


  • Termalne kamere:  toplotno mapiranje kretanja (tzv. Heat mapping), detekcija toplote, nadgledanje temperature mašina, preventivno nadgledanje, hrana i proizvodnja
  • Kontrola pristupa: Prepoznavanje lica, sigurnosna zaštita područja, prepoznavanje registarskih tablica
  • Praćenje slike i procesa: brojanje posetilaca, praćenje redova, aktivnosti pacijenta, brojanje objekata, detekcija ponašanja, inteligentno upravljanje informacijama
  • Kamere za nadzor: Sigurnost, mobilni nadzor, zaštita lokacije, bezbednost na javnom prostoru, sprečavanje vandalizma i krađe


Naša inteligentna video rešenja smanjuju potrebe za ljudskom intervencijom, mogu se brzo primeniti i isporučiti na vašu lokaciju radi instalacije od strane  vašegIT tima ili naših specijalista. Instalacija i podešavanje mogu se izvršiti daljinski , pružajući vama, vašim zaposlenima i preduzeću zaštitu koja vam je potrebna.

Zašto Konica Minolta za inteligentna video rešenja

Naša inteligentna video rešenja mogu da reše probleme u svim oblastima: obezbeđivanje sigurnosti u fabrikama, detekcija kretanja vozila, ili aktiviranje alarma ako je potrebno. Rešenje takođe omogućava analizu ponašanja kupaca tokom kupovine, brojanje posetilaca na ulazu u objekat i pomoć u klinikama i zdravstvenim ustanovama podržavajući rad medicinskog osoblja 24/7. Zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji video rešenja, razvijen je holistički bezbednosni koncept za svako preduzeće, kako bi nevidljivo postalo vidljivo.

Mobotix Inteligentna Video Rešenja

Mobotix Inteligentna Video Rešenja

Ključne karakteristike

Naša rešenja su decentralizovana, mogu obuhvatiti više lokacija i isporučiti podatke u realnom vremenu širom organizacije. Štite i nadgledaju veće površine sa manje kamera i eliminišu potrebu za složenim ili skupim kontrolnim prostorijama. Kombinujući otvorene interfejse za aplikacije koji se lako integrišu, niske zahteve za mrežnom infrastrukturom ( bez narušavanja kvaliteta slike i videa), memoriju za skladištenje podataka kao i mogućnost razvoja dodatnih inteligentnih rešenja  uz MOBOTIX SDK.

   

   

mobotix_key_feature_icon_1

Pouzdana pokrivenost i visoki kvalitet dokaza

mobotix_key_feature_icon_2

Trajnost: nema pokretnih delova koji se mogu slomiti

mobotix_key_feature_icon_3

Nema slepih tačaka: 360 hemisferičnih / panoramskih pogleda od 180 stepeni

mobotix_key_feature_icon_1

Efikasnost: mala potrošnja energije; manje kamera sa većom pokrivenosti

mobotix_key_feature_icon_2

Smanjena odgovornost: Dokazi o događajima visokog kvaliteta slike

mobotix_key_feature_icon_4

Predvidljivost: događaj koji pokreće radi sprečavanja kršenja

mobotix_key_feature_icon_3

Sigurnost: šifrovani prenos garantuje bezbednost podataka

Brošura o inteligentnim video rešenjima

Preuzmite brošuru o inteligentnim video rešenjima da biste otkrili kako Inteligentni video i podaci kombinuju vizuelne, termičke, zvučne i senzorske podatke da biste bolje zaštitili svoje ljude, objekte i infrastrukturu

Preuzmite Brošuru
Mobotix_Thermal_preview

Prepoznavanje toplote


Situacije i vremena koja donose neizvesnost zahtevaju dodatnu zaštitu kako zaposlenih tako i kupaca koji su od vitalne važnosti za svaku organizacijuPomoću vizuelne i termičke radiometrije inteligentna video rešenja mogu se konfigurisati tako da otkriju povišenu telesnu temperaturu. Termički senzor može se koristiti u bilo kojem objektu, prostoriji ili javnom okruženju za:
 
  •     Prepoznavanje povišene telesne temperature svake osobe koja ulazi u neku prostoriju
  •     Podizanje uzbune i obaveštavanje osoblja kako bi odmah postupilo u skladu sa ustanovljenim procedurama
  •     Smanjivanje potencijalnog širenja infrekcije
  •     Zaštitu zaposlenih i kupaca
  •     Pomoć organizaciji prilikom odbrane od pretnji

Sve više i više kompanija, fabrika, javnih institucija, lokalnih vlasti i zdravstvenih ustanova koriste tehnologiju detekcije toplote da zaštite svoju imovinu, ljude i obezbede proaktivne sisteme upozoravanja.  

Korišćenjem toplotnih potpisa i primjenom raspona zasnovanih na okruženju i konfiguraciji unutar sistema, naša termička rešenja ne samo da identifikuju povišenu temperaturu objekata i tela, nego i smanjuju rizik od požara i i omogućavaju odbranu prve linije.
 

Možda će vas takođe zanimati

Možda će vas takođe zanimati