Mobotix Inteligentna Video Rešenja

Inteligencija putem optike i podataka

Pametna rešenja za efikasno nadgledanje i sigurnost - zaštitu vaših ljudi, objekata i infrastrukture


Inteligentna rešenja za video i podatke kompanije Konica Minolta kombinuju vizuelne, termičke, zvučne i senzorske podatke kako bi bolje zaštitila bilo koje okruženje. S reputacijom da su najmoćniji fotoaparati u industriji, ovi visoko izdržljivi uređaji koji omogućavaju IoT pružaju izvanredan kvalitet slike i analize podataka.

Razvijeni  u skladu sa sigurnosnim izazovima u stvarnom svetu i kombinacijom umreženog hardvera, softvera i usluga, nude niz inteligentnih video rešenja optimizovanih za udaljene aplikacije i tehnologiju zasnovanu na oblaku. Jednostavno rečeno, naša rešenja su računari sa sočivima, koji rade inteligentno i sa ugrađenim kapacitetima za skladištenje.


  • Termalne kamere:  toplotno mapiranje kretanja (tzv. Heat mapping), detekcija toplote, nadgledanje temperature mašina, preventivno nadgledanje, hrana i proizvodnja
  • Kontrola pristupa: Prepoznavanje lica, sigurnosna zaštita područja, prepoznavanje registarskih tablica
  • Praćenje slike i procesa: brojanje posetilaca, praćenje redova, aktivnosti pacijenta, brojanje objekata, detekcija ponašanja, inteligentno upravljanje informacijama
  • Kamere za nadzor: Sigurnost, mobilni nadzor, zaštita lokacije, bezbednost na javnom prostoru, sprečavanje vandalizma i krađe


Naša inteligentna video rešenja smanjuju potrebe za ljudskom intervencijom, mogu se brzo primeniti i isporučiti na vašu lokaciju radi instalacije od strane  vašegIT tima ili naših specijalista. Instalacija i podešavanje mogu se izvršiti daljinski , pružajući vama, vašim zaposlenima i preduzeću zaštitu koja vam je potrebna.

Zašto Konica Minolta za inteligentna video rešenja

Naša inteligentna video rešenja mogu da reše probleme u svim oblastima: obezbeđivanje sigurnosti u fabrikama, detekcija kretanja vozila, ili aktiviranje alarma ako je potrebno. Rešenje takođe omogućava analizu ponašanja kupaca tokom kupovine, brojanje posetilaca na ulazu u objekat i pomoć u klinikama i zdravstvenim ustanovama podržavajući rad medicinskog osoblja 24/7. Zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji video rešenja, razvijen je holistički bezbednosni koncept za svako preduzeće, kako bi nevidljivo postalo vidljivo.

Ključne karakteristike

Naša rešenja su decentralizovana, mogu obuhvatiti više lokacija i isporučiti podatke u realnom vremenu širom organizacije. Štite i nadgledaju veće površine sa manje kamera i eliminišu potrebu za složenim ili skupim kontrolnim prostorijama. Kombinujući otvorene interfejse za aplikacije koji se lako integrišu, niske zahteve za mrežnom infrastrukturom ( bez narušavanja kvaliteta slike i videa), memoriju za skladištenje podataka kao i mogućnost razvoja dodatnih inteligentnih rešenja  uz MOBOTIX SDK.

   

   

mobotix_key_feature_icon_1

Pouzdana pokrivenost i visoki kvalitet dokaza

mobotix_key_feature_icon_2

Trajnost: nema pokretnih delova koji se mogu slomiti

mobotix_key_feature_icon_3

Nema slepih tačaka: 360 hemisferičnih / panoramskih pogleda od 180 stepeni

mobotix_key_feature_icon_1

Efikasnost: mala potrošnja energije; manje kamera sa većom pokrivenosti

mobotix_key_feature_icon_2

Smanjena odgovornost: Dokazi o događajima visokog kvaliteta slike

mobotix_key_feature_icon_4

Predvidljivost: događaj koji pokreće radi sprečavanja kršenja

mobotix_key_feature_icon_3

Sigurnost: šifrovani prenos garantuje bezbednost podataka

Brošura o inteligentnim video rešenjima

Preuzmite brošuru o inteligentnim video rešenjima da biste otkrili kako Inteligentni video i podaci kombinuju vizuelne, termičke, zvučne i senzorske podatke da biste bolje zaštitili svoje ljude, objekte i infrastrukturu

Preuzmite Brošuru
Mobotix_Thermal_preview

Prepoznavanje toplote


Situacije i vremena koja donose neizvesnost zahtevaju dodatnu zaštitu kako zaposlenih tako i kupaca koji su od vitalne važnosti za svaku organizacijuPomoću vizuelne i termičke radiometrije inteligentna video rešenja mogu se konfigurisati tako da otkriju povišenu telesnu temperaturu. Termički senzor može se koristiti u bilo kojem objektu, prostoriji ili javnom okruženju za:
 
  •     Prepoznavanje povišene telesne temperature svake osobe koja ulazi u neku prostoriju
  •     Podizanje uzbune i obaveštavanje osoblja kako bi odmah postupilo u skladu sa ustanovljenim procedurama
  •     Smanjivanje potencijalnog širenja infrekcije
  •     Zaštitu zaposlenih i kupaca
  •     Pomoć organizaciji prilikom odbrane od pretnji

Sve više i više kompanija, fabrika, javnih institucija, lokalnih vlasti i zdravstvenih ustanova koriste tehnologiju detekcije toplote da zaštite svoju imovinu, ljude i obezbede proaktivne sisteme upozoravanja.  

Korišćenjem toplotnih potpisa i primjenom raspona zasnovanih na okruženju i konfiguraciji unutar sistema, naša termička rešenja ne samo da identifikuju povišenu temperaturu objekata i tela, nego i smanjuju rizik od požara i i omogućavaju odbranu prve linije.
 

Možda će vas takođe zanimati

Možda će vas takođe zanimati